Sparris på en bädd av nypotatis

KockmössaKockmössa

Nypotatis, 250 g/person (förrätt)
Grön sparris, så mycket du tycker att du har råd med, t.ex. 1/2 bunt/person
Salt, 1 bit råsocker
Smör, c:a 50 g/person (ta mer om du inte lider av fettskräck)
Parmesan eller pecorino

Den här rätten är inte svår, men kräver lite timing för att få allt klart samtidigt.

  1. Borsta potatisen, lägg i saltat vatten
  2. Skär sparrisen så att den får plats i en stor kastrull (om du inte har en sparriskokare). Skala av det nedersta på sparrisen med en potatisskalare, var försiktig så att du inte tar bort för mycket. Ännu bättre om du har en sparrisskalare.
  3. Koka upp potatisen
  4. Bryn samtidigt smöret i en kastrull, vattnet ska koka bort och ja det ska bli brunt
  5. När potatisen börjar bli klar kokar du upp vatten i sparriskastrullen med salt och en bit råsocker. När vattnet kokar lägger du i sparrisen. Koka försiktigt, det kan gärna vara något under kokande. Sparris ska bara ha några minuter.
  6. Häll av potatisvattnet, skär potatisen i skivor och lägg upp snyggt på vackra tallrikar. Strö eventuellt över flingsalt.
  7. Häll över det brynta smöret.
  8. Tag upp sparrisarna och fördela rättvist mellan tallrikarna. Jag använder min matpincett till detta.
  9. Riv över parmesan eller pecorino
Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Förrätter, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s