Kikärtor & Spenat

800 g kikärter (2 pkt)
400 g bladspenat
oliv- eller rapsolja
spiskummin, koriander, gurkmeja, chili
flingsalt

  1. Ta ungefär en tesked av spiskummin, koriander och gurkmeja och lägg i en uppvärmd panna. Ta chilipulver eller smulad torkad chili efter behag. Den här rätten vinner på att vara mer ”spicy” än ”hot”
  2. Häll i oljan. Olivoljan gör rätten lite mer Libanon eller Nordafrika
  3. När oljan tagit smak av kryddorna (rör runt) så lägg i kikärtorna, stek dem tills de tar färg och smak av kryddorna (några minuter)
  4. Häll i spenaten, sänk värmen och låt den tina
  5. Strö över flingsalt

Serveras tillsammans med andra rätter i en indisk måltid eller som fyllning i pita-bröd eller chapati som lunch eller mellanmål tillsammans med raita.

KockmössaSnabb klocka

Detta inlägg publicerades i Recept, Smårätter och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s