Regn och blåst och väldigt bra liv

En dag kan bli väldigt bra även om vädret är lite si och så.

Nybakat bröd förgyller alltid en frukost till att börja med.

När vi kom tillbaka från köprundan stod en av rådjurshindarna framför magasinet. Hon hade inte speciellt bråttom att flytta på sig. Jag tycker att dom är otroligt vackra djur.

Medan vi var borta hade våra vänliga grannar Jan och Anita kommit med Jans mammas vävstol som de inte har någon användning för. Den stod i stallet och väntade. En glad överraskning för Anna.

Vi gläder oss för var dag som Tekla fortsätter att vara med oss. Idag hängde hon med i skogen med full entusiasm. Hon är en helt otroligt tuff hund som kommit igång så snabbt efter sin operation (hon opererades akut för livmoderinflammation för två veckor sedan).

Till lunch bakade Anna några fler underbara pita-bröd som vi åt med kikärtor och spenat och raita. Därefter malde jag kaffebönor och gjorde oss varsin kopp Sumatra Gayo Mountain. Suveränt med enkla medel.

På eftermiddagen skolade vi om chili-, stevia- och gojibärsplantor. Det var ett visst pilljobb som våra tre kattassistenter övervakade. Inga kattastrofer. Sedan drog jag nässlor på platsen som en gång ska bli min kryddträdgård och som idag är ett paradis för kirskål och nässlor.

Grand Delis fond har stått i kylen ett par dagar. Den blev basen i en dijonsås som jag kokade med vin, fonden, sojagrädde och dijonsenap. Den där fonden var verkligen otroligt god. Till förrätt kronärtskockor, därefter dragonquorn, dijonsås, nypotatis och morötter kokta i olivolja, vatten och dragon. Recepten kommer.

Isa var försvunnen på kvällen och dök i expressfart upp klockan nio när vi kallade på henne. Det är alltid ett mysterium och ett visst orosmoment var det där djuret håller hus.

Trots ett förskräckligt blåsande och vissa regnskurar var det ännu en fantastisk dag på Annes Hus.

Detta inlägg publicerades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s