Jord & Fräs

Tage i Jens knä

Allt växer så grymt hos oss, både det som ska och det som inte ska.

Idag bestämde Tage och jag oss för att göra något åt detta och bildade hastig och lustigt Jord & Fräs på Annes Hus.

Först började vi med snöbärshäcken. Det visade sig snabbt att en förskräcklig massa nässlor och kirskål var i vägen för att klippa den på sydsidan. Jord & Fräs fick skrida till verket.

Jens börjar att dra i ogräs eller sly. Tage kastar sig då fram vilt skällande och gräver med tassarna, tar eventuellt tag med tänderna i sly och drar. Jens meckar fram rötterna och hjälper till att dra. Simsalabim så är ogräset borta. Med gemensamma krafter röjde vi av 10 meter ogräs.

Inte illa jobbat av en man och en hund. Men så tillämpar vi också gammal hederlig knegarmoral som hyllats i medierna på sista tiden.

Det räcker inte med att röja, man behöver frakta till komposten också. Den spärrades av ett buskage dansk körvel. En tuff nöt att knäcka, men inget som avskräcker Jord & Fräs.

– Come on digger*, go get ‘em.

Spade, tass och nos gick till beslutsam attack med glada skall. Till slut gick det att komma fram med skottkärran till komposten.

Under tiden byggde Anna och katterna bönställningar.

Vi åt med god aptit ur våra matskålar, det hade vi gjort oss förtjänta av. Nu på kvällen har vi träningsvärk och vilar upp oss i soffan efter en rolig dag tillsammans.

*Digger var de australiska soldaternas beteckning på sig själva och varandra under första världskriget. Det var en hedersbeteckning som skilde dem som grävde och slogs mot hunnerna i gyttjan från de engelska officerarna som drack te med sjuksköterskor fem mil bakom fronten. Jord & Fräs var i frontlinjen och grävde idag, så vi har förtjänat att kalla varandra ”You digger”. 🙂
Detta inlägg publicerades i Hundar, Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s