Moses – en mycket speciell katt ;-)

Moses

Våra tre katter är mycket speciella – var och en på sitt eget vis – men alla som känner mej vet att mitt hjärta klappar lite extra för Moses. När han var två dygn gammal sa jag till Jens att ”honom släpper jag aldrig ifrån mej”.

Han var den sötaste kattunge man kan tänka sej. Hans ögon och tassar var jättestora, och han såg nästan ut som en katt i en tecknad serie för barn. Sedan var det mest öronen och svansen som växte.

Moses har vid ett års ålder ett mycket säreget utseende, och jag undrar ibland vad det finns för raser i honom. Min arbetskamrat Angelica gissar att han har några droppar Maine Coon-blod eftersom han är en lugn, tillgiven, pratig och lite klumpig katt som älskar att slabba med vatten och kuttrar som en duva. På många sätt är han mer hund än vad hundarna är. Han kommer som ett skott när man kallar på honom, och han följer som en skugga var man än går.

A portrait of Moses as a young cat

Det hade varit roligt att veta vilka raser som bidragit till att Moses är den han är och ser ut som han gör. Numera är han kastrerad så han kommer inte heller att föra den mycket speciella mixen vidare.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Katter, Livet på landet och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s