Tottafaren är tillbaka

Tottafaren sitter i gräset

När vi säger att vi har tre katter är det en sanning med modifikation. Vi har snarare 3 1/2.

Redan innan Muffin kom till oss hade vi andra katter på besök. En hette Tott och hade bott på gården tidigare. Samtidigt som Tott brukade besöka oss och få mat dök det ibland upp en annan svart-vit men äldre hankatt.

Eftersom Anna hade teorin att den äldre hankatten var far till Tott, fick han heta Tottafaren enligt gammal skånsk tradition (far till Tott).

Tottafaren är en gammal, trött och luggsliten katt som kommer hit ibland och äter och vilar. Han verkar inte ha något hem, i alla fall inget bra hem. Ibland stannar han några dagar hos oss, ibland försvinner han efter att ha ätit ett rejält mål mat. I vintras bodde han på vinden över stallet i flera veckor, och under den tiden åt han upp sej en aning och såg lite fräschare ut. Vi köpte en varm och mjuk fäll till honom, men han föredrog att ligga på en bit frigolit. Han är alltid snäll mot våra katter och de verkar tycka om varandra.

Eftersom han inte har varit hos oss på ett tag var det trevligt att se honom igen, han blir lite tamare för varje gång han kommer. Vårt mål är att få med honom till veterinär och avmaska och undersöka honom men han är en misstänksam herre. Det hade också varit trevligt om han varit lite mer rumsren, dofterna i stallet i vintras var inte att leka med. Vi ställde in en låda med kattsand till honom, men sådana finesser är inget för Tottafaren.

Detta inlägg publicerades i Djur, Katter och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s