Det är en djungel därute

Digger är trött

Djungeln är besegradIdag var det dags igen för Jord & Fräs att bege sig till fronten. Jord & Fräs anställda Digger och Mate (Tage och Jens) tog itu med ytterligare en bit av snöbärshäcken, ett avsnitt ännu mer vildvuxet än förra helgens avsnitt.

Det var lite som att bli skickad från Flanderns gyttja till Papua Nya Guineas ångande djungler för att rensa Kokoda-trail från den lede fi.

Mate börjar med att klippa upp i grönskan så att Digger kan kasta sig fram. Digger gräver med tassarna där Mate pekar att här ska vi röja. När rötterna väl är frilagda drar Mate i slyet, lossnar det inte attackerar Digger det med tänderna och sliter loss otyget. Allt under glada skall och gnyn av lycka ackompanjerat av uppmuntrande tillrop från Mate:

– Go, Digger, go, go get ‘em bastards.

Medan Mate fortsätter att klippa sig fram i djungeln vilar Digger sig inför nästa attack om han klarar av att hålla sig stilla. 80-90 % av grovgörat fixar Digger.

Idag blev vi ännu smutsigare än när vi haft liknande övningar med hallonsly, men en rejäl dusch där Tage nästan lyckades vara kvar i duschen hela tiden fixade det hela.

Det finns flera sätt att ha kungligt roligt på, trädgårdsarbete tillsammans med en entusiastisk springer spaniel är en huvudkandidat. När jag skriver detta ligger Tage och sover bredvid mig i soffan. Jag förmodar att han drömmer om snöbärsbuskarnas rötter.

Detta inlägg publicerades i Hundar, Livet på landet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det är en djungel därute

  1. Pingback: Att röja en äng | Annes Hus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s