Årets första ros: Nevada

Hos oss är Nevada den ros som blommar först och sist under året. Blomningen börjar redan i början eller mitten av juni och fortsätter in i november. Den första plantan vi hade blommade rikt en bra bit in i december, sedan dog den. Nu har jag lärt med att Nevada kan klippas ner lätt redan på hösten, just för att stoppa blomningen, och då är det inga problem med övervintringen.

De stora blommorna håller bara några dagar men det kommer nya hela tiden. Om man, som jag, ibland glömmer bort vårbeskärningen blir Nevada en stor och lite spretig buske, men den är lika vacker ändå. Bladverket är frodigt, och hos oss har sorten aldrig drabbats av några sjukdomar. Den kan gott planteras på en plats där den kan släppas loss och få bli riktigt stor och överdådig!

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Årets första ros: Nevada

  1. sigridstankar skriver:

    Hej, gud så underbar blogg, ska bli kul att följa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s