Chili Con Qourn Cajun Style

Oregano
Spiskummin
Kanel
Rapsolja
Lök
Stjälkselleri (1 stjälk per person
Morot (1/2 morot per person)
Vitlök (1 per person)
Qournfärs (150 g/person)
Paprika
Röd Chili-frukt (alt. chipotle-pulver)
Kidneybönor
Krossade tomater eller färska tomater
Tomatpuré
Salt

  1. Koka upp råris enligt anvisningar
  2. Skär lök, stjälkselleri, morot i små bitar
  3. Värm olja, oregano, spiskummin och kanel (ungefär 1 tsk per person)
  4. Stek hälften av grönsakerna ganska länge i oljan med kryddorna på medelhög värme, de ska bli mjuka
  5. Lägg i resten av grönsakerna, vitlök, paprika och chili, låt dem börja stekas
  6. Lägg i qournfärsen, sänk värmen, qourn smakar inte mycket om den inte får dra åt sig smak av något annat och den ska inte stekas som kött
  7. Tillsätt krossade tomater, kidneybönor, späd eventuellt med vatten som du sköljt ur burkar/paket med, tillsätt tomatpure, ungefär en matsked
  8. Låt puttra på låg värme tills grönsakerna är mjuka och qournen har tinat
  9. Smaka av, salta, eventuellt med tamari

KockmössaDet här är en lättlagat rätt om man bara tar en sak i taget, börja med att skära upp grönsakerna innan du börjar med riset och själva chilin. Rätten tar ungefär 45 minuter att laga, så den kvalar in som slow food.

Servera med råris, äpple-potatis-chutney, majs, guacamole, yoghurt/soygurt-sås, kanske en fräsch sallad med citrusfrukter.

Sätt på Capitane Gumbo med Queen Ida och digga loss.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Recept, Zydeco och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s