Sånt är livet

Muffin på stolpeSommarsolen får luften att dallra. Jag ligger utsträckt i däckstolen som Hans Ericsson på Kanarieöarna med min vita, rundade, håriga mage i vädret. Just då och där tänker jag om vår blog att vi skriver om enkla händelser i vårt livet på landet och det gör vi ju också.

Ta en sådan händelse som att Muffin fräste  åt Tekla inifrån fläderbuskaget när Tekla närmade sig. Tekla blev mycket förnärmad. Hur kan man göra så mot en kompis tyckte Tekla? Kanske inte mycket att blogga om när man kunde diskutera om det finns en lösning på teodicéproblemet.

Men är inte livet på kontoret precis lika banalt? Är inte detta som när Kalle på produktion fräser åt Lisa på inköp för att materialet inte kommit i tid? Och hur mycket tid och energi läggs det inte på ett kontor att diskutera dylika händelser?

Eller ta när Tage var utslängd ur huset för att Jens skurade golven? Visst är det lite som när produktchefen Joachim inte får vara med på ledningsgruppmötet där det diskuteras om hans produkt ska läggas ned. Joachim förstår lika lite som Tage vad som pågår. Han som åt lunch med VD så sent som igår och då verkade allt vara bra.

Sånt är livet, så mycket falskhet bor det där.

Visst finns det likheter med de draman som utspelar sig på vår gård? Skillnaden är att nu är Tekla och Muffin kompisar igen och Tage glömde och förlät allt bara han fick komma in i huset igen. Tänk om det hade gått lika snabbt för oss människor.

Detta inlägg publicerades i Hundar, Katter, Livet på landet och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s