Tre skrynkliga små påsar

Jag är ganska bra på att slutföra mina stickningar, men jag har några riktiga rysare. Det här är de tre värsta. De har varit undanstuvade ett tag men nu har de åkt fram i dagsljuset. Kanske något att bita i under semestern?

Denna svarta sjal i cobweb-garn från Shetlandsöarna påbörjades för 11 år sedan. Man måste vara mjuk på handen när man stickar med ett så tunt garn, annars går det av. Jag är sällan så avspänd, och den här stickningen har förmodligen blivit liggande just för att garnet gick av hela tiden… Några lugna och harmoniska semesterdagar är kanske precis vad som behövs för att jag ska få den klar?

Marianne Isagers Mönstertern är supersnygg, och min är nästan klar – sedan 7-8 år tillbaka. Jens tycker att den här tröjan är något av det snyggaste jag någonsin stickat så det är synd att den inte passar honom. En jätterolig stickning som gick mycket fortare än man kan tro. Det enda som återstår är att sy i ärmarna och fixa till halskanten. Kan någon begripa varför det ska vara så omöjligt att få till det?

Här har vi en Isager-tröja till: Skyggen. Det var också ett jätteroligt projekt, med näverkontsmönster i tre färger! Skyggen har varit undangömd ett bra tag, jag har glömt hur länge. Bara en ärm och nederkanten kvar, men det verkar överstiga min förmåga.

Är det någon annan som har sådana här långtidsprojekt (som jag föredrar att kalla dom)?

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Stickning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s