Drömmer om svalare tider

Om en vecka börjar min semester och jag har naturligtvis laddat upp  med några mycket speciella semesterprojekt. Först planerar jag att sticka en enkel tröja i Regnbågens handfärgade bomullsgarn. Längre ner i semester-garnkorgen finns det bara islandsgarn, alltså garn som inte alls är skönt att sticka med i högsommarvärmen. Vad gör jag om den här värmeböljan fortsätter? Ska jag sitta i jordkällaren och sticka?

Einband, som också kallas Lodband, är ett av mina absoluta favoritgarner. Det är inte supermjukt men det har en härlig lyster och det är väldigt slitstarkt. Efter en tvätt och lite användning får det en vacker ”halo”. Jag har en mycket älskad kortärmad spetstunika i silvergrått Einband som jag använder jätteofta. Nu vill jag sticka den i plommonlila. Om jag hinner blir det en grön också. Det har varit svårt att få tag på Einband i Sverige. Snälla Hallas snälla mamma har tagit med några nystan till mej direkt från Island, och sedan några veckor finns ganska många färger att köpa hos Åsa på Islandsgarn. Åsa har förresten en bra sortering av Lett-Lopi. Det är också ett garn som finns bland mina favoriter.

 

De bruna och naturvita ”kakorna” är Plötulopi, ett ospunnet garn som är skört tills det stickas. I vintras gjorde jag en långkofta i dubbelt Plötulopi och den har blivit ett riktigt favoritplagg eftersom den är väldigt lätt men ändå mycket varm. Nu vill jag sticka en Freyja-kofta med en tråd Plötulopi. Det kan bli en utmaning eftersom garnet lätt går av om man som jag stickar för hårt eller har för bråttom.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Garn, Stickning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Drömmer om svalare tider

  1. YarnAddict skriver:

    Flott garn og flott genser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s