Borstfabriken i Onslunda

RotsaksborsteÖsterlen har förvisso berömda och älskade platser som Haväng, Backåkra, Sandhammaren m.fl. Några av Österlens genuina pärlor är mindre kända och ML Borstteknik i Onslunda är en av dem.

ML Borstteknik är resterna av det gamla företaget Borstakungen där det fortfarande bedrivs produktion av borstar i de gamla lokalerna. Det finns två skäl till att man ska besöka borstfabriken.

Det ena skälet heter Anki och Börje Magnusson som driver företaget. Gladare och vänligare människor får man leta efter och de kan allt som är värt att veta om borstar.

Det andra skälet är att produkterna är otroligt bra. Vi köper alla våra borstar hos ML Borstteknik, det går åt en hel del borstar och kvastar på en gård. Vi vet att många hantverkare och lantbrukare gör som vi.

Vi brukar besöka deras mycket trevliga julmarknad varje år och det blir en tur dit varje sommar för att förnya förråden. Rotsaksborstarna använda i vårt hushåll nästan varje dag.

Sommaren 2010 har Anki och Börje öppnat ett café. Strunta i turistfällorna och unna dig en riktig upplevelse istället. Besök ML Borstteknik i Onslunda, ni kommer inte att bli besvikna!

Detta inlägg publicerades i Österlens bästa och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Borstfabriken i Onslunda

  1. Pingback: 3 månader med bloggen | Annes Hus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s