Sinnesro, katter och lavendel

Lavendel och rosor

Vill man ha sinnesro ska man inte ha katter.

Annas bror lär ha sagt; Att skaffa katt är att skaffa sig magkatarr. Isa hade varit hemma i tre dagar när Katt Muffin behagade ge sig iväg på en walk-about i torsdags kväll. Muffin har alltid kommit och gått efter eget behag utan att någonsin be oss om lov, så förmodligen är det onödigt att oroa sig.

Icke desto mindre är vi oroliga när hon är ute på sina turnéer och vi inte vet vad hon har för sig. Vi är mer vana vid hundar som vi alltid har omkring oss och som inte springer runt vind för våg ute i skogen i dagar och veckor.

Muffin är något av gårdspolis som håller ordning här på gården. När Muffin är borta passar lokala gangsterkatter på att komma hit och bråka med Moses som är snäll. Isa ryckte visserligen in i Muffins ställe, men hade Muffin varit hemma hade de inte ens gått över tomtgränsen.

Idag gjorde vi ett ryck, fyllde bilen med sopsäckar med byggskräp som har stått sedan vinterns snöstormar och simsalabim, stora delar av stallet är återupptäckta. Det skänkte sinnesro.

Ett annat sätt är att bara sätta sig ned och titta på lavendeln som växer längs stallväggen och vänta tills sinnesron kommer tillbaka. Rekommenderas varmt.

Kommentar från Anna Den gräddvita rosen i bakgrunden är en myskros, jag har tyvärr glömt namnet. Inköpt på Flora Linnea i Helsingborg som rekommenderade sorten varmt. Den blommar rikligt varje sommar trots att vintrarna här brukar gå hårt åt den, och doftar underbart.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Katter, Livet på landet och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s