Gårdspolis Muffin tillbaka i tjänst

Katt Muffin, som lämnade sin post som gårdspolis för ungefär tio dygn sedan, är tillbaka i tjänst igen. Hon dök upp i morse, mycket fetare än hon var när hon försvann. Vi misstänker att Muffin har ett alternativt boende hos några som inte sätter gränser för katters aptit och ger dom (ur katt-perspektiv) betydligt roligare mat än den som vankas här på gården. I påskas var hon borta i två dygn, och när hon kom hem luktade hon starkt av falukorv. Nu tycker jag att hon luktar kalops.

Muffin verkar vara glad över att vara hemma igen, även om kosthållet här är enformigt. Hon har hållit Jens sällskap större delen av dagen när han slagit gräs och röjt sly. Emellanåt har hon patrullerat upp och ner i allén och delat ut några örfilar till Isa och Moses när de gått för nära byvägen.

Ja, katter är verkligen ett orosmoment. Jag tycker att vi gjort vad vi kan för att skydda våra tre – förutom att låsa in dom 24 timmar om dygnet. De är kastrerade, vaccinerade, öronmärkta och försäkrade framlänges och baklänges. Isa och Moses tillbringar alltid nätterna inomhus, men Muffin är en fri själ som måste få komma och gå som hon vill. Med tanke på att hon har 100% frihet så är vi glada att hon håller sej hemma så mycket som hon faktiskt gör.

Det är väldigt skönt att hon är här igen.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Djur, Katter, Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s