Jan Hedh: Sylt och marmelad

Jan Hedh Sylt och Marmeladstjärnastjärnastjärnastjärna

Jan Hedhs bok Sylt och marmelad är kemiskt ren från förkortningar som GI och LCHF och det tackar vi för.

Boken handlar om vad titeln säger; hur man kokar sylt, marmelad, gör kanderad frukt m.m. Det bästa med denna kokbok är Jan Hedhs enorma kunskap om vilka smaker som kan kombineras.

Recepten är dock ofta ”rent för klyddiga” (alldeles för krångliga), men har man bara lite baskunskap om hur man gör sylt och marmelad reder man ut det med sina gamla vanliga metoder.

Boken rekommenderas varmt som inspirationskälla för den som ska göra sylt eller marmelad. Slut på varudeklaration. 🙂

Jan Hedh är en stor personlighet. En gång på 90-talet var han med i Jesper Aspegrens program Mitt i maten och ägnade sig åt olika ekvilibristiska sockerövningar t.ex. kanderade basilikablad om minnet inte sviker mig alldeles. När Jesper Aspegren frågade om det inte var ganska mycket socker och fett i hans kompositioner svarade Jan Hedh med skåningens hävdvunna sävlighet:
– Auh, man måste unna sig litta.
LCHF eat your heart out. 🙂




Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Böcker, Kokböcker. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s