Jens och Annas underbara matresa

Idag hade vi flera fina matupplevelser i Degeberga och Vittskövle.

Först snubblade vi över en liten affär som heter Min Gröna Täppa i Degeberga. Den säljer grönsaker, frukt, godis, glass och andra delikatesser. Grönsakerna var superfräscha och kom ifrån trakten, bl.a. från Vittskövle, vilket fick Anna att dra sig till minnes en f.d. kurskamrat på en korgflätningskurs som skulle starta grönsaksodling i Vittskövle. Vi gick ifrån Min gröna täppa fullastade med grönsaker och riktigt supersmaskig lakritskola.

Sedan fikade vi på Ekströms Café och Bageri. Fikat var helt ok och surdegsbrödet som vi handlade var excellent. Ett extra plus för att de hade sojamjölk till Annas latte.

Inspirerade av besöket på Min gröna täppa styrde vi kosan mot Alléns Ekologiska Trädgårdsodling i Vittskövle. Där hittade vi Annas kurskollega Katarina Andersson mitt ute i ett gigantiskt grönsaksland bakom en mur mittemot slottet. En skylt vid butiken konstaterade lakoniskt: I’m in the garden, och jo, det var där vi hittade henne.

Allt Katarina odlar, odlas ekologiskt och vi guidades runt bland både vanliga och ovanliga sorter.

Eftersom vi älskar mat så är det underbart att träffa någon som brinner så för att få fram den absolut bästa kvalitén på produkterna. Via Bondens Skafferi levererar Katarina till några av Skånes bästa krogar. Vi köpte på oss en väldigt stor påse av nyskördade grönsaker som blev basen i en extra fräsch sommarmåltid.

Vi rekommenderar ett besök på alla dessa tre mat-Meckan och speciellt ett besök hos Katarina i Vittskövle.

Detta inlägg publicerades i Österlens bästa och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s