Rapport om djur

På vägen hem sprang en räv över vägen. Lätt paranoid som man är började jag omedelbart undra om allt var bra med katterna. Katt Muffin satt vid magasinet och såg nöjd ut. Ingen Moses och Isa. Jag knatade en runda och till slut kom de ångade uppifrån granskogen, de hade väl skulat mellan skurarna där uppe.

Rådjuren äter glatt av grönkålen. Anna har satt ut dahlior till dem som de ratar. Det brukar annars vara en favoritföda. Tekla hör när de är i farten, rusar till dörren och får som omväxling jaga dem. Älgar och rådjur ska vara utanför stängslet, det är min bestämda uppfattning som även delas av Tekla. Tage håller sig lite mer diskret i bakgrunden. Man vet aldrig vad sådana där mördar-rådjur kan ta sig till.

Borta vid Björnbärsvägen har det kommit en ung tjur (möjligen stut). Springer runt och råmar och stör övriga så att de inte får ro att tugga gräs.

Svalorna tycks ha lyckats med sin häckning, åtminstone en unge har flugit ut ur stallet. Det tycks också ha gått bra för sädesärlorna, de grå flugsnapparna och även gladorna har fått ungar. En gladunge fångades i termik häromdagen, fördes uppåt utan att förstå vad som hände och pep hjälplöst.

Katt Muffin har bestämt sig för att hon ska sova i köket och är även behjälplig med bloggande. Varje kväll kommer hon inklättrande genom köksfönstret och lägger sig och spinner på köksbordet eller spatserar runt på diskbänken som den självklaraste sak i världen. T

Vi har stor glädje av djuren, i alla fall när de inte äter upp vår grönkål, det är en av de bästa sakerna med att bo ute på landet.

Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Katter, Vilda djur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s