Skördefest á la Tage

Rucola och lök

Hobbyodlaren har många fiender. Som Jens berättade häromdagen har rådjuren ätit upp all vår grönkål. De smulor som rådjuren lämnat kvar har jordlopporna tagit hand om. De senaste veckorna har jag noterat märken av tänder på sommarsquashen. Misstänkte faktiskt rådjuren för detta också – tills igår när jag tog den verklige skurken på bar gärning: Tage!

Först hittade jag honom bland ärtorna där han slet loss baljor och skott på det mest brutala sätt och tuggade i sej. Efter en rejäl åthutning lämnade han ärtplanteringen och fortsatte till squashplantorna där han satte igång att tugga på frukterna. När jag talade om att också det var förbjudet gav han sej på bondbönorna istället. Då var det dags för ett så kallat ”svårt samtal”. Nu tror jag att han fattar vad som gäller i grösaksodlingarna. Vill man ha en ärtbalja eller en squash så ber man snällt – och man trampar absolut  inte runt bland plantorna.

Nästa år ska vi bara odla sallad för den lämnar både rådjuren och Tage ifred.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Livet på landet, Trädgård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s