Som hund och katt…

Tekla och Moses
Muffin i fönsterTekla och Moses är de bästa vänner. De kan umgås obekymrat utan att någon börjar jaga någon annan eller fräsa eller sätta ut klorna. Tekla lär sig tyvärr en del ovanor av katterna, hon har börjat jaga möss. När jag går med henne i skogen och har henne i löplina kan hon plötsligt ställa sig spänd som en båge för att sedan med ett tigersprång kasta sig över någon olycklig mus som prasslar i löven.

Det där var inget hon sysslade med innan hon började pola med katterna. Visst är hon docksöt och det bor ett rovdjur i den där kroppen.

Tage däremot jobbar på att bli av med en del av sina ovanor som t.ex. att jaga katterna. Han har lyckats bryta på kommando några gånger och får då mycket beröm.

Muffin har flyttat fram sina positioner och hoppar in och ut genom köksfönstret som hon själv behagar. Även om Muffin är en mycket älskad flockmedlem har vi satt gränsen vid att ha henne spatserande på diskbänken medan vi lagar mat och på bordet när vi äter.

På nätterna sover hon på köksbordet. Eftersom hon har någon kamikaze-gen så hoppar hon ibland ned på köksgolvet och spatserar mitt förbi Tages nos. Han brukar bli så förvånad att han glömmer bort att jaga henne. Överlag har han lättare att acceptera när hon är inne.

Muffin visar gärna sin tacksamhet över att få sova i köket genom att bära in olika döda gnagare som present. Vi är inte lika entusiastiska.

Vi väntar på stabilare väder så att maskinstationen ska kunna komma och klippa ängarna.

Detta inlägg publicerades i Hundar, Katter, Livet på landet och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s