På spaning efter den katt som flyttat

När vi vände hemåt på vår kvällspromenad var himlen fortfarande ljus på ett märkligt sätt medan det var mörkt nere bland träden. Ljuset påminde mig om en målning av Magritte. Vi hade varit ute och letat efter Muffin som är ute på ännu en av sina walkabouts.

Igår träffade vi på henne 2 km uppåt vägen vid Koboden, som alltid vänlig och glatt överraskad över att träffa oss, något svalare mot Tage. Hon följde efter oss i 100 meter och försvann sedan ut i skogen. Ännu ej tillbaks.

Idag skördade vi diverse grönsaker och rånade kylen på några till. Anna och Tage gav sig ut på en äventyrlig kantarellexpedition. Äventyrlig på det sättet att de hörde vildsvin ute i skogen. I morse såg Tekla, Tage och jag spår av dem, de hade bökat upp en av skogsvägarna. Det är skönast när de håller sig på avstånd. Kantarellstället är så hemligt att bara Anna och Tage vet var det är.

Allt skördande och insamlande resulterade i tunt skuren aubergine med salvia (kör den i varmluftsugn), bondbönor och tomat med basilika, siciliansk olivolja och vitlök, potatis med rosmarin, nyskördad lök och zuchini med timjan, de stekta kantarellerna samt nyskördad blandad sallad med citronolivolja. Helt ok.

Stallet är fullt med svalor. Jag vet inte om många svalor gör många eller ännu mer av sommaren, en svala lär ju inte göra en sommar. Svalorna gör däremot störtdykningar mot stackars Moses som hoppar efter dem ibland och hukar för det mesta. Tur för honom att han i alla fall har sin tjejkompis Tekla som han till och med fick pussa på nosen idag.

Vi vet att Muffin klarar sig på egen hand. Klarade hon sig en hel höst fram till vargavintern när hon var liten kattunge, klarar hon sig ett par sommarnätter. Vi fortsätter likväl att spana efter henne och hoppas att hon inte flyttat ut i skogen för gott.

Detta inlägg publicerades i Hundar, Katter, Livet på landet, Smårätter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s