Ljunghedarna

För den som älskar karga hedar och backlandskap finns det två underbara platser på nordöstra Österlen att besöka. Den ena är Brösarps norra backar. Den andra är Drakamöllan. Den senare ligger strängt taget utanför Österlen.

Just nu i slutet av augusti och i början av september blommar ljungen. Backarna lyser purpurfärgade, man skulle kunna tro att man besöker Skottland.

På både Drakamöllan och Brösarps norra backar betar islandshästar. Trevligt om man tycker om och vet hur man umgås med hästar. Mindre trevligt om man promenerar med hundar.

Vi har råkat ut för att bli omringade av 10-15 hästar. När de började stå och stampa med hovarna i marken kändes det inte lika mysigt längre. Hästar kan puffas undan om man bestämt knuffar dem på bröstkorgen och ryter till åt dem. När de vänder om kan man utnyttja deras flyktinstinkt, de tycker inte om att ha något bakom sig.

Oaktat detta, har vi haft många fina promenader på backarna och bara råkat ut för arga hästar en gång. Därför kan jag rekommendera både Brösarps norra backar och Drakamöllan för en underbar naturupplevelse.

Bilden ovan är ifrån vår egen vedbacke.
Detta inlägg publicerades i Österlens bästa och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s