Råd om kost och livstil

Jag slutar aldrig förvånas över vad hundar stoppar i sej. Tekla är en mycket matglad hund, och hennes matvanor är verkligen extremt förfärliga. Hon äter allt utom rå lök. Men med tanke på att hon mår så bra, trots sin allvarliga och kroniska hjärtsjukdom, är det kanske dags att låta henne ge bloggens läsare några råd om kost och livsstil. Jag lämnar över tangentbordet till Tekla:

”Weibulls rosjord är ett billigt och kalorifattigt mellanmål, som ger en god och långvarig mättnadskänsla och bidrar till intensiv tarmaktivitet. Tarmaktiviteten rensar i sin tur kroppen från svavelväte. Man bör dock försäkra sej om att rosjorden inte är frusen, för då kan man få magknip.

Ingen bör gå till sängs på kvällen med tom mage. Jag rekommenderar därför att man tar med sig något ätbart in från den sista kvällsrundan i trädgården. Om hushållet även har katter finns det antagligen många fermenterade muslik på tomten. Med lite tur kan man smuggla in dom i huset, stilla de värsta hungersmärtorna inför natten och spara resten så att man har något att tugga på om man vaknar frampå småtimmarna.

När det gäller livsstil finns det egentligen bara en regel: Att växla mellan fullt ös och total vila. Det kallas intervallträning.”

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s