Mot toppen

De trogna bärarna Moses, Isa, Muffin, Tage och Tekla väntade tålmodigt i camp 4 (på gräsmattan) medan Tenzing (Anna) och Hillary (Jens)  attackerade toppen. Monsunvindar och mörka regnmoln svepte in över Skåne upp mot topparna där Annes Hus är beläget.

Efter många och långa diskussioner i expeditionen hade lämpliga stegar med tillhörande stegkrokar inköpts. När en lucka öppnade sig i vädret bestämde sig expeditionen för att inleda bestigningen av toppen. Tenzing reste en stege upp mot taket, medan Hillary skickade upp en annan mot nocken.

Hillary skickades upp för att med hjälp av olika störar attackera den norra skorstenens pipa som korkats igen av fåglars misslyckade bobyggen. Ingen luft eller vattenånga hade trängt upp genom skorstenen på länge, det var därför av yttersta vikt att expeditionen lyckades med sitt syfte.

Efter ett bökande i ett bottenlöst bråddjup satte en lavin av mög igång och rasade ned mot Tenzing som modigt väntade i nere i badrummet med hinkar, trädgårdsspade och grovdammsugare. En strimma ljus trängde ned till Tenzing och ett rop av triumf signalerade till Hillary att expeditionen hade lyckats. Tage och Tekla viftade glatt på sina svansar medan Moses och Muffin häpet följde händelseutvecklingen.

Tenzing plockade fram kameran och förevigade det ögonblick när imperiets ära var återupprättad och luft åter kunde strömma upp från badrummet.

Detta inlägg publicerades i Byggnadsvård, Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s