Dag Hermelin, Naresh Mera: Med smak av Indien

Dag Hermelin: Med smak av Indienstjärnastjärnastjärnastjärna

Med smak av Indien är en kokbok av typen vit matintresserad man eller kvinna reser i Indien, blir stormförtjust i maten, slår sig ihop med en indiskfödd restaurangägare och ger ut en kokbok.

Naresh Mera är en restaurangägare i Kalifornien, Dag Hermelin är en matskribent och matkreatör från Stockholm. Tillsammans har de gjort en kokbok med recept anpassade för moderna västerländska människor. Titeln talar sanning, inspirationen tar sitt avstamp i traditionell indisk matlagning och tar maten till en lite modernare, fräschare variant.

Jag gillar själv det kaliforniska anslaget där man i sann multikulturell anda tar sin inspiration i världens olika kök och fräschar upp den. Här har man inte gjort så stora avsteg från rötterna, men kört recepten genom det moderna kökets filter. Resultatet är innovativt och välsmakande.

Recepten är lätta att följa, som vanligt med kokböcker får man använda sin fantasi för att göra om vissa recept till vegetariska varianter. Den är inte en bra start om man vill lära sig laga indiskt från grunden. Även om recepten är så enkla att de flesta vana matlagare kan följa dem, behöver man en annan typ av bok för att lära sig hantverket.

Jag använder den här boken som en av mina främsta inspirationskällor när jag ska laga indiskt-inspirerat. Jag rekommenderar den som ett komplement till en bra basbok om indisk matlagning.

Detta inlägg publicerades i Böcker, Kokböcker. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s