Lotta Voltaire: Hurry Curry och 90 andra ”indiska” recept

Lotta Voltaire: Hurry Curry och 90 andra "indiska" receptstjärnastjärnastjärnastjärna

Lotta Voltaire reste runt i Indien, träffade medel- och överklasskvinnor, frågade dem om deras bästa recept, fick dem och slängde med några egna originella idéer, t.ex. potatismos med curry.

Puh, nu har jag recenserat en kokbok i en mening.

Blev det gott? Ja det blev det, Lotta Voltaire är en innovativ och skicklig matlagare.

Blev det indiskt? Nja, det blev det delvis, men det blev inte så traditionellt. Man kan säga att boken på ett sätt speglar den enormt snabba omställning som vissa delar av det indiska samhället genomgår idag när medelklassen har börjat leva ett modernt västerländskt liv. Samtidigt ärver man med sig vissa saker ur sin traditionella matlagning.

Hade den här kokboken deltagit i en tävling om hur man renlärigast lagar traditionell indisk mat hade den hamnat lite längre ned på resultatlistan. Deltar den däremot i en tävling om hur man kan ta indisk mat och göra om dem till urban cafémat så hamnar den högre upp i listan.

Använder jag den själv? Ja, ganska mycket. Och därmed kan jag också rekommendera den till andra.

Detta inlägg publicerades i Böcker, Kokböcker. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s