Pasta Arrabiata

Det här är en enkel och snabb rätt för desperata vuxna som behöver fixa middag på en dryg halvtimme. Den här är snäppet roligare än att hälla en burk i en kastrull och värma.

Det finns många varianter på denna italienska klassiker, här är min. Den här rätten räcker till 4 personer. Traditionellt serveras pasta som förrätt före huvudrätten i Italien. Anna önskar sig den titt som tätt och skulle gärna äta den på julafton om inte en oförstående make hade lagt hinder i vägen.

4 msk olivolja
3 klyftor vitlök
2 spansk chilifrukter, ta med kärnorna
1 paket/burk passerade tomater
1 msk tomatpuré
spaghetti (500 g)

  1. Blanda olivolja, vitlök, chili på medelhög värme i en kastrull
  2. Häll i de passerade tomaterna och tomatpurén
  3. Koka på låg värme i minst 30 minuter
  4. Koka upp spaghettin, blanda spaghetti och tomatsåsen

Jag serverar gärna med en bönsallad och ofta med en zuchinni-rätt.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Pasta, Recept och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pasta Arrabiata

  1. matpolisen skriver:

    Jag reste runt med en kompis i Italien för något år sedan. Vi var bjuda på en fin middag första kvällen och jag hade väl ‘glömt’ att tala om hur saker och ting fungerar, så han åt sig mätt redan på pastan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s