Misosoppa, en rätt som alltid är rätt

I kokboken Veggomat finns ett recept på misosoppa som jag har konverterat till en egen variant. Perfekt snabbmat för en lunch när ens hustru distansarbetar, eller som en snabb uppvärmare när man kommer in från fysiskt arbete utomhus.

1,25 liter vatten
1 förpackning koncentrerad fond / 1,5 msk flytande*
3 matskedar misopasta
2-3 matskedar tamari (japansk soya)
grönsaker och/eller nudlar

  1. Koka vatten, fond, misopasta och tamari i 10 minuter
  2. Lägg i finhackade grönsaker, nudlar eventuellt tofu, koka upp

Låt inte grönsakerna koka för länge, de ska bara värmas upp. Servera i vackra skålar eller i en vacker mugg. Snabbt och supergott, brukar bli till en lunch eller förrätt även nästa dag.

*Det där med fonden är naturligtvis totalt ojapanskt, det erkänner jag och det gör soppan ännu fylligare.
Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Recept, Soppor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s