Bruschetta med grillad paprika och bönor

Jag behövde ett tillbehör till dagens soppa och totade ihop denna bruschetta-variant:

1 paprika skuren i strimlor
1 paket mixade bönor (alternativt kikärtor, borlottibönor eller stora vita bönor)
1 liten rödlök
Anna och Fanny Bergenströms favoritdressing*
Rucola klippt i bitar
4 skivor bröd, olivolja, vitlök

  1. Skär paprikan i strimlor, lägg i ugnsfast form, ringla över olivolja, grilla i 10-15 minuter
  2. Skär rödlöken, skölj bönorna
  3. Blanda 1/2 dl olivolja med i pressad vitlök, ringla över brödskivorna i en ugnsfast form
  4. Ta ut paprikan, blanda ned rödlök och bönor med paprikan
  5. Grilla brödet i c:a 5 minuter, max tills skivorna blir bruna i kanten
  6. Häll dressingen över blandningen av rödlök, paprika och bönor, blanda i rucolan
  7. Lägg bönblandningen på brödskivorna
*Receptet på dressingen hittar man i Kärlek, oliver och timjan. Inga konstigheter, en dressing med balsamvinäger, olivolja, salt, peppar, en nypa rörsocker och pressad vitlök. Enormt god.
Detta inlägg publicerades i Förrätter, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s