Karibisk soppa

Den här soppan är en av våra absoluta favoriter som vi gärna bjuder på när vi får gäster. Ursprunget till detta recept kommer från Cranks Gröna Kokbok av Nadine Abensur. I min version är det bara ingredienserna som är ungefär de samma, jag lagar den snarare som om den skulle lagats i Indien.

Rapsolja
Koriander
Spiskummin
Paprikapulver (helst en bättre än vad du normalt hittar på Ica och Konsum)
1 lök
1 morot, skuren i soppvänliga bitar
2 stora eller 4 små potatisar, dito skurna i lagom storlek
3 vitlökar
1 spansk peppar eller annan chilifrukt som inte är odlad av hin håle
vitkål skuren i små bitar, c:a 100-200 g
5 dl fond
500 eller 1000 g krossade tomater, beroende på hur mycket vätska och tomatsmak man vill ha
1 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk (en fet sort, ingen vattenskadad lättvariant, vatten har du i kranen, det behöver du inte gå på Ica eller Konsum och köpa)
1 röd och 1 gul paprika, skuren i småbitar

  1. Förvärm kastrullen på låg värme, häll i olja och kryddor, höj värmen till medelhög värme så att oljan tar smak av kryddorna
  2. Stek grönsakerna i ordningen ovan på medelhög värme, låt dem ta färg och smak av kryddorna
  3. Häll i fond, krossade tomater och tomatpuré, koka i 20 minuter
  4. Häll i kokosmjölken
  5. Stek (woka) paprikabitarna på hög värme men inte längre än att de fortfarande är fräscha, häll dem i soppan
  6. Smaka av, salta om det behövs
Detta inlägg publicerades i Recept, Soppor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s