Margaret Stove: Wrapped in Lace

Om snön fortsätter yra som den gjort det senaste dygnet kommer vi snart inte ens ner till ICA-butiken i byn. Det finns mycket snö överallt och på vissa ställen finns det ännu mer (så brukar det vara på Österlen, och som regel är det mest snö på vägarna även om de är nyplogade). Förra vintern körde en av våra grannar hjullastare ner till ICA när det var som värst.

Men det gör absolut inte mej något om vi blir insnöade resten av veckan. Vi har gott om mat hemma, och jag har tillräckligt med garn för att hålla mej sysselsatt de närmaste 20 40 åren.

Lantbrevbäraren kom med en pinfärsk bok idag: Wrapped in Lace: Knitted Heirloom Designs from Around the World av Margaret Stove. Det är en fantastisk bok!

Jag vill sticka varenda schal och halsduk i den, allihopa från pärm till pärm. Alla modellerna är stickade i tunna garner och många av dom är riktiga utmaningar, till och med för mej som har gott om tålamod och gärna stickar med tunna garner.

Smaken är ju som bekant delad, men nog tror jag att alla ni som tycker om de estniska spetsböckerna gillar också denna.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Stickböcker, Stickning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s