Än slant han dit…

Anna visste inte hur sannspådd hon skulle bli när hon skrev att vi inte skulle kunna komma ned till Ica, samt skrev om färder med hjullastare igår.

Jag skulle köra till Malmö, kom 700 meter nedför byvägen till glashala kurvan, höll 40 km, svängde till vänster trodde jag, bilen däremot gled lugnt och fint rakt fram upp på stengärdsgården. Där satt den och tronade.

Ok, bara att ringa till maskinstationen så kom Jonas med hjullastaren. Även hjullastaren började jazza runt i kurvan, det är lätt skrämmande med en 5 tons maskin som är på glid. Till slut lirkade Jonas av bilen från gärdsgården och vi konstaterade att sumpen hade sprungit läck. Motorn gick att köra i 30 sekunder, sedan var oljan slut.

Det blev baklängesfärd tillbaks uppför byvägen.

När något sådant här händer blir man först häpen, sen glad över att kunna stiga ur bilen utan värre skråmor än lite näsblod. Sedan kommer de praktiska bekymren och sedan kommer tankarna på hur det skulle varit om farten varit högre, om bilen glidit på det där trädet som jag precis missade, hur det hade varit om Anna och hundarna hade varit med i bilen.

Och inte har den lokala verkstaden någon ledig tid förrän 15 december. Och med all snö är det inte läge att cykla till Ica. Man är rätt ställd utan bil på ett snöigt Österlen. Men…

En före detta kollega hade varit bekymrad för en problematisk renovering av huset. Just den veckan brann en grannes hus upp och en annan familjs barn blev påkört. Så där satt de runt köksbordet, han tittade upp i taket, det fanns fortfarande kvar och han tittade runt bordet och alla satt där de skulle. Då var det inte så farligt.

Så är det för oss. Alla är inne, vi har mat, varmt i huset och vi mår bra. Dessutom kommer vi att få en fyrhjulsdriven bil i julklapp av oss själva.

Detta inlägg publicerades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s