En doft av sommar

Lavendel och rosorSnön fortsätter vräka ned. Det är ungefär 4 minusgrader och glashalt i hela Skåne. Jens och hundarna var ute och pulsade i snön och återvände som snömonster.

Jag stickar nya raggsockor till Jens och när de är färdiga ska jag fylla på vårt förråd av Lovikka-vantar (eller Ludvika-vantar som min vän Hanna brukar säga – jag tycker att det låter mycket bättre). Vi eldar i köksspisen, alla djuren är inomhus och vintern känns helt OK.

Trots vintern utanför våra fönster doftar det sommar inomhus, närmare bestämt lavendel. Jag har bakat lavendeldrömmar och de smakar och doftar som en varm högsommardag (länken går till mitt favoritrecept). Alla gillar inte den här smaken, och jag tycker själv att man kan ta lite mindre lavendelsocker än vad det står i recepten, prova dej fram för säkerhets skull. Lavendelsocker kan man lätt göra själv och jag brukar tillverka en omgång varje sommar. Nu är mitt eget hemgjorda redan slut så jag använder Österlenkryddors lavendelsocker istället.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Kakor, Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s