Ännu mera snö och blåst…

Just när man trodde att himlen hade tömt sig på all snö, så började det snöa och blåsa igen. Idag var det inte läge för något annat än skaljackan ovanpå islandströjan.

När jag ringde bilverkstan och frågade om oljetråget hade kommit, blev det lakoniska svaret: – Vad tror du? Har vi tur får vi tillbaks bilen på måndag.

Att vara insnöad är helt ok när man har mat, vatten och varmt i huset. Jag börjar snegla lite oroligt på vedförrådet. Jag hade räknat med lite hobbyeldning i vinter, inte att behöva elda varje dag.

Tekla och Tage är lika glada vad det än är för väder, de är verkligen ett föredöme när det gäller att förhålla sig till livet. Tekla kastade sig entusiastiskt över en snödriva vid vägkanten och grävde upp en stelfrusen morot. Både hon och jag var nöjda, det finns så mycket värre saker längs vägkanter på landet att äta för en hund.

Muffin kommer inte ut så mycket som hon borde. Efter en eftermiddag med hyss och bitande i datorsladdar åkte hon ut genom fönstret, gick runt knuten, jamade indignerat vid ytterdörren, blev insläppt igen och vandrade påtagligt lättad upp på vinden.

Livet på landet på Österlen har sin charm alla årstider, just nu är det snöskottning, inomhusarbete vid datorn och mys med djuren som fyller våra dagar.

Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Katter, Livet på landet och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s