Efter alla oväder

Det är snö överallt, mycket snö. Vi har fått uppemot 50-60 cm här uppe på backarna och nästa vecka ska det tydligen komma mer. Idag vaknade vi till 8 minusgrader, solsken och klarblå himmel vilket kändes skönt efter de senaste ovädersdygnen. Vi har varit utomhus i solen många timmar – dock väl påbyltade. När vi var klara med snöskottningen här hemma blev det en lång promenad med hundarna, sedan skottade vi hos Inga nere i byn (Inga är 84 år och bor ensam). Snöskottning är en underskattad träningsform, och billigare än gym 😉

Tekla och Tage älskar snön. De far som små snöplogar genom drivorna, och Tekla kan till och med få för sej att leka med Tage. Muffin har som vanligt bara gått sin vanliga 15-metersrunda från köksfönstret, runt husknuten och fram till ytterdörren. Moses och Isa är visserligen pigga på att gå ut, men de piper in till Viggo igen snabbare än vanligt.

Vintern kom så fort och oväntat att vi inte hann få in alla trädgårdsmöbler. Den lilla bänken uppe i allén syns nätt och jämnt, och soffan på innergården är nästan helt översnöad.

En sådan här dag är den mest effektiva ljusbehandling som finns.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Katter, Livet på landet och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s