Äntligen på bild!

Det var länge sedan jag stickade den här koftan, men jag har inte kommit till skott med att fotografera den förrän nu. Modellen är Oregon av Alice Starmore och jag har följt den ursprungliga beskrivningen i The Scottish Collection från 1992. Garnet är Jamieson & Smith 2 ply jumper weight, ett klassiskt shetlandsgarn av hög kvalitet till ett bra pris.

Tidigare fanns garnet i mängder av olika färger men under de senaste två-tre åren har många färger tyvärr tagits bort från sortimentet, även några av de nyanser som ingår i detta mönster. Som tur är har jag ”hamstrat” lite av detta garn och har ett eller två reserv-nystan av många av de utgångna färgerna.

Jag letade efter knappar länge innan jag hittade ”rätt” och är mycket nöjd med de hamrade tennknapparna från Yllet.

Koftan är varm och i mitt tycke vacker. Någon gång ska jag göra en till efter samma mönster men i en annan färgställning, kanske i rött-brunt-gult*. Då ska jag sticka den lite längre, nu är den så där ”boxy” som plaggen var på 1980-talet och aningen kort.

*Beskrivningen till koftan i höstfärger finns i Vogue Knitting Holiday 2007, ett nummer som fortfarande går att beställa från Vogue.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Garn, Stickning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Äntligen på bild!

  1. Juhan skriver:

    Kommer bra till pass i vintervädret… 🙂

  2. Juhan skriver:

    Den är ju dessutom snygg!

  3. Pingback: Äntligen på bild – en till | Annes Hus

  4. Maria Svensson skriver:

    Aaawww!!! Jättefin! Jag har sett att man kan köpa den som ”paket” med garn o mönster på Starmores hemsida… Letar febrilt efter boken ”Scottish collection” men inget napp ännu….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s