Tekla fyller 11 år idag!

Det här är dagen vi inte vågade tro att vi skulle få uppleva: Teklas 11-årsdag.

Vi fortsätter ta en dag i sänder, och gläds åt varenda timme vi får med denna underbara, envisa, smarta, modiga, argsinta och självständiga lilla hund.

Regelbundenhet är A och O för en hjärtsjuk hund, och Teklas behov av medicin och motion på bestämda tider får styra vår dygnsrytm – och det gör vi så gärna för henne.

Ikväll blir det våfflor med hallonsylt och glass för det tycker Tekla om, och hon ska få äta så mycket knäckebröd hon vill hela dagen!

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tekla fyller 11 år idag!

 1. Monica skriver:

  Grattis Tekla på 11-årsdagen!
  /Monica

 2. Har du ett djur så är det en familjemedlem. En i flocken som ska skyddas och omhändertagas. Hundar lever inte länge. Att ha en hund är att veta att du måste uppleva ett smärtsamt farväl. Trots det skaffar vi människor hundar och växer i deras sällskap. Ett stort grattis till Tekla och hela hennes flock!

  • Anna skriver:

   Tekla hälsar och tackar!

   Det låter som om ni är lika glada i hundar som vi är 😉

   Tekla är min fjärde röda cocker, Tess, min första cocker, blev 16 år och 8 månader gammal. Tekla är den andra med svårt hjärtfel, det har tyvärr visat sej att många cockerlinjer bär på anlaget men vi har haft tur såtillvida att Tekla ändå fått åldras. Dessutom har vi haft vettiga veterinärer som hjälpt oss att kämpa för henne.

   Ingen som träffar Tekla nu kan tro att det är en sjuk hund. Hennes mediciner kostar en del, men de hjälper henne att leva ett bra liv och vi tycker att det är värt varenda öre!

   När man säger ”kämpa på” till Tekla blir hon jätteglad för då vet hon att det finns en chans att hon för godis. Ni får också kämpa på. men hoppas ni inte är mer stressade än att ni hinner njuta av tillvaron emellanåt. Snart är ni i mål med ert bygge och ert hus ser ut att bli jättefint. Rörspisen är verkligen snyggt murad!

   Hälsningar Anna & Jens

 3. Juhan skriver:

  Man gör allt för sina sanna vänner som gillar en oreserverat. De verkligt sanna vännerna är oftast fyrbenta och man har åtagit sig att ge dem husrum osv, och de uppskattar detta med största entusiasm. Därför skall man göra allt för dem när det krisar för dem…

  Grattis Tekla!

 4. Annica skriver:

  Kände bara att jag ville skriva. Vi avlivade vår kära Cajsa, en cavalier king charles spaniel i veckan. Hon började äta sin hjärtmedicin när hon var 9 år och levde ett mycket gott liv även efter det. Hon blev 14,5 år och var fortfarande rätt pigg. Det var inte hennes hjärtproblem som gjorde att vi var tvungen att ta bort henne utan allergi hos en av våra döttrar. Det jag ville säga är att man kan leva både gott och länge trots hjärtbesvären. Cajsa hade blåsljud på hjärtat, men behövde bara tömma lungorna på vatten en gång.

  Håller tummarna för Tekla och Grattis!

  Detta är kanske oetiskt, men vi har rätt många Fortekorkartor (5mg) kvar – är ni intresserade av dom så hör av er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s