En annan sorts december

Nu snöar det igen. Rådjuren börjar få svårt att ta sej fram till våra utfodringsplatser, och snart behöver vi kanske skotta upp stigar som de kan gå på. Nu går de också in i trädgården och letar efter mat.

Vildsvinen besöker oss varje natt men de gör inget väsen av sej. Det är skygga djur och sällan aggressiva, men jag vill inte ha närkontakt med dom. Jag har för vana att gå ut med soporna varje kväll innan vi vi går och lägger oss, och för säkerhets skull har jag numera stora ficklampan med mej när jag går i allén. Skenet från en stark ficklampan sägs vara tillräckligt för att de ska hålla sej undan.

Jag minns decemberdagar som var helt annorlunda. Den nionde december 2006 till exempel. Då plockade jag de sista kantarellerna den hösten (det var ett extremt bra svampår, och när jag kom hem med den sista skörden var vi nästan lite less på kantareller).  Enligt Jens dagboksanteckningar var det 6-7 plusgrader den dagen. Idag är det -5 hos oss och katterna har mycket bråttom att komma tillbaka in i värmen.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s