Äntligen på bild – en till

När jag ändå var igång med att fotografera stickat häromdagen passade jag på att ta fram en riktig trotjänare: Queen Anne’s Lace,  liksom Oregon designad av Alice Starmore. Mönstret finns med i boken Stillwater från 1996. Det är minst elva-tolv år sedan jag stickade den här tröjan och jag använder fortfarande den ofta.

Mönstret är egentligen gjort för ett annat shetlandsgarn, men jag översatte färgerna till mitt favoritgarn från Jamieson & Smith och min tröja ser därför inte riktigt ut som originalet.

Jag tröttnar aldrig på detta garn och jag tröttnat aldrig på de plagg jag stickat i det!

Alice Starmore är definitivt en av mina favoritdesigners, och jag är glad att jag köpte alla hennes böcker direkt när de kom ut för numera kostar vissa av dom sanslöst mycket pengar – om det överhuvudtaget går att få tag på dom. Några av de mer eftertraktade har kommit ut i nya utgåvor så nu går de glädjande nog att få tag på till mer överkomliga priser.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Garn, Stickning och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s