Bot mot fettförbränning?

Den ljuvliga doften av citron- och limemarmelad som puttrade på spisen slog emot mig och Tage när vi kom in från kvällens snöskottning.

Jag vet att jag skrev igår att det finns vissa ämnen man bör undvika. Ikväll har därför Isa parkerat sig ovanpå värmepannan och vägrar gå in i magasinet samt vräker snön ned på ett sätt så att man inte vet om man ska skratta eller gråta.

I eftermiddags ägnade jag och Anna oss åt gissa vad? Just det, snöskottning. Muffin, Moses och Isa hjälpte till. De lyckades hitta var sitt hål mellan snöhögarna där deras kattöron stack upp som på en Sune Jonsson-bild. När jag sprang efter kameran hade de naturligtvis förflyttat sig.

På senare år har det diskuterats mycket om bästa sättet att gå ned i vikt. Ska man undvika fett och för mycket energi eller ska man undvika snabba kolhydrater? Läkarna träter med varandra. Jag har svaret, ingendera. Skotta snö, gå ut med hundar, mata rådjur och fåglar och försökt däremellan få lite gjort så löser det sig av sig själv.

Jag börjar få motsatt problem. Hur ska jag undvika att bränna fett? Jag testar en antivariant av alla bantningsråd som jag känner till. På eftermiddagsfikat la jag in en megaportion av Annas underbara äppelkaka. Sen kom suget efter riktigt stadig mat vilket resulterade i bland annat ugnsrostad potatis och rödvinssås. Man känner inte för några lätta små sallader.

Nu ser jag fram emot Annas citrusmarmelad på ett riktigt kraftig rågbröd med en stor portion gröt även denna med en sommarsylt (hallon och svarta vinbär) till frukost i morgon bitti. Tittar jag ut så inser jag redan nu att den kommer att behövas.

Slutsats? Snabba eller långsamma kolhydrater? Jag äter allt som är gott och som hindrar min späda lekamen från att tyna bort.

Detta inlägg publicerades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s