En egen stol???

Jag har en egen hörna där jag brukar sitta med min stickning. En skön stol med en mjuk yllefilt, några garnkorgar och nära till högarna med stickböcker och sticktidningar. Det är bara ett problem: Alla andra i flocken lägger beslag på min stol med den sköna filten. När jag vill sitta där måste jag först köra ner någon av dom.

Tage är egentligen alldeles för stor för att ha det bekvämt i min stol, men det är ändå en av hans favoritplatser. På nätterna sover Muffin i den. Då spinner hon så högt och belåtet att det hörs ända in i sovrummet. Tekla har också en förkärlek för min stol, men hon är inte riktigt lika utstuderat fräck som Tage och Muffin. När Tekla hör att jag närmar mej hoppar hon för det mesta ner utan att jag behöver säga till henne.

Medan jag skriver detta ser jag Tage smyga iväg med slug blick och på ljudlösa tassar. Gissa vart han är på väg? Jo, till min stol. Där kommer han att vräka sej som den livsnjutare han är och när jag säger till honom att hoppa ner låtsas han att han sover och inte hör…

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Stickning och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s