Kattvind

Vi har fullt upp med våra djur. Dels ska man hålla reda på var de är, dels ska man se till att alla har mat och vatten.

Först ska rådjuren ha mat. Först var de tre, nu är de fem. Fem rådjur äter mer än tre, det blir mer kånkande på kornkross.

Viggo och Moses har förmodligen lekt leken Viggo Vikings Flygande Cirkus ute i magasinet vilken går ut på olika busjakter och att med tigersprång kasta sig över andra invånare i magasinet, till exempel Isa. Isa blev mindre och mindre villig att gå in i magasinet på kvällarna.

En sak är en katt som är på vift sommartid, det är något helt annat när det är tvåsiffriga minusgrader ute. Isa har nu flyttat in till Muffin, de bor uppe på vinden som tydligen ska vara en kattvind. Allt går bra utom för Tekla som får extra mycket jobb som ordningspolis.

Tottafaren bor kvar i pannrummet. Hans toalettvanor är fortfarande vidriga. Han gör sitt bästa för att försöka vara trevlig trots sitt motbjudande yttre men ofta blir det lite fel som när han biter i mina handskar eller springer precis framför mina fötter och blir trampad på av misstag. Övriga katter betraktar honom med stor skepsis.

Tekla håller själv reda på sin mattider, man kan ställa klockan efter henne. Fast i sanningens namn går den där klockan lite fort ibland.

Enklast att hålla reda på var han är, är Tage. Antingen ligger han på mina fötter, vilar sitt huvud i mitt knä när vi sitter i soffan eller så använder han mig som huvudkudde i sängen.

Detta inlägg publicerades i Hundar, Katter, Livet på landet och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s