Saffransapelsiner

En vinterefterrätt lika god till vardags som till fest.

1 paket saffran
2 msk vatten
1 1/2 dl strösocker
2-4 apelsiner

  1. Häll vatten, strösocker och saffran i en tjockbottnad kastrull, koka upp under omrörning och koka sakta i ett par minuter
  2. Skär av skalet på apelsinerna och skär dem sedan i små bitar, lägg i en vacker skål
  3. Häll saffranslagen över apelsinerna, rör om, låt dra i en timme
  4. Servera med en god vaniljglass

Succén är nu total, den här rätten är otroligt god.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Efterrätter, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s