Annas städtips

De som känner mej (och kanske rentav har varit och hälsat på hos mej någon gång) skrattar säkert gott åt att jag har ett städtips. Om man vill uttrycka det på ett snällt sätt kan man säga att jag hellre lägger tid på att läsa, sticka, titta på fåglar eller umgås med mina djur än på att städa. Med ett modernt språkbruk skulle man kanske säga att jag inte prioriterar städning särskilt högt. Jag törs därför lova att detta är såväl det första som det sista städtips som någon någonsin kommer att få från mej!

Numera använder jag nästan bara linoljesåpa för alla slags rengöring. Förutom toarengöring och skurpulver för vasken så är det numera flytande linoljesåpa för hela slanten. Luktar gott, blir rent och är förmodligen ganska miljövänligt. Man kan till och med ta bort olje- och färgfläckar på kläder med linoljesåpan och rengöra penslar.

Vi köper linoljesåpa hos Gysinge Byggnadsvårdsbutik (finns både flytande och fast – den flytande är bäst för vanlig städning och den fasta används framför allt när man ska skura trägolv).

Bilden kommer från Gysinges webb-butik.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Byggnadsvård, Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s