Paket från Quince & Co

I början av december gav jag efter för frestelsen och beställde garn från amerikanska Quince & Co.

Jag våndades när jag skulle välja bland de fantastiska färgerna (snacka om lyx-problem…). Varför har de alla mina älsklingsfärger och nästan inga av de färger jag ogillar? Jag tvekade en hel kväll och ändrade mej flera gånger innan jag till slut tryckte på Place order-knappen.

Paketet dök upp efter tio dagar, och jag fick betala tullavgifter och moms på mina varor. Garnet var omsorgsfullt inpackat, med silkepapper och ett vackert handskrivet kort med tack för min beställning. Det kändes rentav lite personligt.

Och garnerna då? Ja, de är underbara! Mjuka, vackert spunna och djupa, fina färger. Jag har tyvärr inte lyckats fånga någon av nyanserna på bild trots flera försök. Det gröna (Chickadee i färgen Lichen) är närmast salvia-grönt, en mycket mjuk och ”snäll” ton.  På fotot ser den gulare ut än den är i verkligheten. Det lite tjockare garnet Lark valde jag i plommonlila som är en av mina absoluta favoritfärger. Nyansen kallas Frank’s Plum och jag gillar den skarpt!

Med tanke på den höga kvaliteten var garnerna inte avskräckande dyra, och slutpriset blev därför rimligt trots tullavgifter och moms. Företaget/spinneriet har valt att sälja direkt till kunderna, utan mellanhänder, annars skulle priserna antagligen varit mycket högre.

Jag har redan börjat fundera på vilka garner och färger jag ska beställa nästa gång. Kanske Tern till en schal? Eller Osprey i nyansen Leek till en enkel rätstickad kofta med stora pärlemorknappar?

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Garn, Stickning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s