Hemmavid

Idag har jag jobbat med bilder som jag tagit här i närheten, och det slog mej hur vackert vi har det hemmavid.

Bilden ovan tog jag i Drakamöllans naturreservat en sommarkväll. Jag minns fortfarande att det doftade backtimjan och att det var helt vindstilla.

Backarna i Drakamöllan måste nog räknas till Österlens bästa. Vissa år häckar sommargyllingen där. Att få höra den är en upplevelse i sig. Jag är sällan så morgonpigg…

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Österlens bästa och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hemmavid

  1. Fantastiskt vackert. På ett sätt är det inte helt olikt vår natur (på håll alltså). Jan och jag brukar diskutera, varför man (vi) aldrig tröttnar på att titta på naturen. Vi tror att det är något ursprungligt i människor som gör det.

    Sommargyllingen kommer till oss varje vår och stannar hela sommaren fram till hösten. Vi hör honom tuta i ett men har är skygg den fulingen och gömmer sig bakom trädstammarna.
    /Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s