Kattvinden

Från vår övervåning, som Jens brukar kalla för ”kattvinden”, hörs i denna stund dova dunsar och ordentliga smällar. Det är inga myskoxar – det är bara katterna!

När vi beslöt att inreda vår vind som ett enda stor rum, utan mellanväggar, hade vi inte någon katt och vi visste inte så mycket om katter och deras livsstil.  Numera vet vi bättre och inser att vi faktiskt byggt ett kattgym istället för ett rymligt vardagsrum till oss själva!

Rummet är ungefär 20 meter långt. På den sträckan kan en katt med överskottsenergi få upp farten ordentligt och avsluta spurten med några höga hopp. Nu ligger dessutom vårt trägolv till hallen däruppe, och de brädorna kan tydligen användas som en slags ”kattapult” för den som vill hoppa ännu högre och ännu längre. Det vill alla våra fyra katter. Två av dom är stora, biffiga killar som väger en hel del och jag kan lova att det hörs när de far omkring där uppe.

Det bullrar ordentligt när de håller igång. Ibland låter det värre än vanligt, men om vi går upp för att kolla läget så sitter alla fyra blickstilla och tittar på oss med oskyldig min. När de är utmattade vilar de gärna ut i mina garnkorgar (alla garnerna är förpackade i täta platspåsar så katterna förstör ingenting).

Moses och Viggo får tillbringa nätterna i Magasinet, ibland Isa också. I Magasinet kan Viggo Viking och hans flygande cirkus ha föreställning natten lång om de känner för det och vi andra kan sova ostört.

Om Anna

Stickar, samlar på garn, tittar på fåglar, läser och lyssnar på musik (mest Bob Dylan och gamla blues-farbröder). Min garnsamling är enorm (jag överdriver inte, jag har verkligen mer garn än det ryms i en normalstor garnbutik). Kan baka bröd och kakor men inte laga mat. Tycker om alla sorters växter, men ogillar trädgårdsarbete. Vegetarian sedan mer än 30 år. Humanist på villovägar, jobbar numera i IT-branschen.
Detta inlägg publicerades i Djur, Katter, Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s