Gå på plankan

Idag fick vi se flera saker som gjorde att vi inte trodde våra ögon. En var det jordfärgade vattnet ur kranarna som tydde på att det läcker in i brunnshålet på grund av allt vatten i marken. En annan var gruset på vägen som vi inte sett röken av sedan i november. En tredje var en traktor med punka på bakhjulet, en sådan rör sig inte mycket. En fjärde var hemska hjulspår efter en hjullastare.

Roligaste synen var en kattunge på villovägar.

Vårt målningsprojekt fortskred i helgen, ovanför hallen behövde vi lägga ut några reglar som vi använder för avancerade balansövningar. Viggos ögon blev alldeles stora och runda när han fick se dem och utsåg dem till sin nya leksak. Här kan man hoppa, klänga, kränga och till och med sova som den värsta bergsbestigare eller jungman för om masten.

Att gå på plankan är inget straff för Viggo, det är en del av den lokala underhållningen.

Vilken påföljd som är lämplig för den hjullastarförare som körde i diket vid Ängen Poängen vet jag inte. När han inte kom upp på vägen igen körde han ut och vände på vår klövervall och lämnade två gyttjiga diken efter sig. Vi blev ganska ledsna när vi såg det. Det hade känts bättre om personen ifråga hade kommit ned till huset, bett om ursäkt och lovat att hjälpa till att reparera skadorna när snön har smält.

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Djur, Katter, Livet på landet. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gå på plankan

  1. Så jobbigt att få förorenat vatten! Hur tänker ni åtgärda problemet? Klart det går att låta kranen rinna tills vattnet är klart och fint igen, men det kan ta tid. Sedan har ni frågan hur det är med bakterier och dylikt. Har ni borrad- eller grävd brunn? Hoppas ni snart får fint vatten igen.
    /Jan

  2. Jens skriver:

    Vi tror att infästningen i den borrade brunnens botten inte är riktigt gjord. Vi har mest problem när det regnar mycket, nu var det nog den häftiga snösmältningen som ställde till det. Jag grävde bort snö runt brunnshålet och allt eftersom blev vattenkvalitén bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s