Marockanska apelsiner med kanel

Det här är förmodligen den enklaste tillagade efterrätt som finns och en av de godaste. Marockansk matlagning är kanske inte den mest kända i Sverige. I likhet med indisk matlagning bygger den på kryddor. I den här rätten används en älskad krydda och lokala råvaror för att skapa en underbar klassiker.

  1. Skär skalet av ett par apelsiner, skär dem i skivor, lägg dem på ett fat, strö malen kanel och råsocker över, låt stå och dra medan du lagar resten av maten du ska äta till middag, servera med vaniljglass eller vispad soyatoo.

Där ser ni, allt gjort i enda steg, tar kanske 5 minuter och smakar himmelskt. 🙂

Annonser

Om Jens

Matlagningsintresserad hemmansägare.
Det här inlägget postades i Efterrätter, Recept. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s