Snö i våra tassar

Suck! Nu är det där vita joxet tillbaka. Kör man igenom allén vid Christinehof så är snöyra i alla fall vackert. Tre rådjur trippade makligt över vägen och hoppade till synes utan ansträngning över stängslet vid vägen.

Inte bara jag själv kom hem, Tottafaren kom tillbaks efter ett dygn på byn. I rätt vinkel framifrån är hans päls glansig och fin efter en vinter på kattpensionatet Pannrummet. Kanske imponerar hans charm bättre på kattfröknarna längre bort i byn.

Cirkus Busbanditerna, Viggo och Moses, även kända som Cirkusdirektören och Starke Adolf är förpassade till Magasinet. Det blir lugnast så för oss övriga. De satt och tittade på mig med den där ”Var är brudarna?”-utseendet. Muffin och Isa verkade inte komma ihåg att de existerade. En skål grädde verkade vara en hyfsad kompensation för kattdiasporan.

Tekla har det inte lätt när det blir kramsnö. Ett kilo snö tycks fastna i varje tass. Det hindrade henne dock inte från att hålla racerfart på vägen hem. Tage och jag hänger och dinglar längst bak i kopplet och försöker hänga med i tempot. Vi får en vilopaus varje gång Tekla stannar för att rensa tassarna från snö.

Väl inne går vi igenom våra respektive kvällsritualer och uppsöker sedan en skön sovplats.

Detta inlägg publicerades i Djur, Hundar, Katter, Vilda djur och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s